Jobba i Norge

 

 

 

Svensk i Norge

Linda har jobbat som sjuksköterska i Norge i 3 år och stortrivs. Här ger hon tips för dig som vill jobba i Norge.

Uteliv i Oslo

Livet är inte bara jobb. I Norges huvudstad Oslo finns också ett sprudlande uteliv med barer där du kan släcka törsten. Här hittar du Oslos bästa uteliv.

Svensk i Norge

Linda - Sjuksköterska i Norge.

Att flytta till Norge och börja jobba som sjuksköterska var inget som Linda hade planerat. Från att först planerat att stanna ett halvår för att jobba ihop pengar för att resa har det nu istället redan blivit 3 år. 

Lön för en sjuksköterska i Norge ligger i genomsnitt på 34 300 SEK vilket är betydligt högre än i Sverige. Jag förstår att sjuksköterskor i Sverige startar löneuppror. För de som tröttnar på löneutvecklingen i Sverige kan jag verkligen rekommendera att börja jobba i Norge säger Linda.

Linda har arbetat på olika sjukhus i Norge som Rikshospitalet och Ullevål Sykehus och kan konstatera att hon trivs bra. Jag får bättre lön som sjuksköterska i Norge och kan jobba när det passar mig. Nedan finns en guide som exakt beskriver vad du behöver göra om du också vill börja jobba som sjuksköterska i Norge.

Vad behöver du göra för att börja jobba som sjuksköterska i Norge?

- Sök direkt om norsk sjuksköterska legitimation. Formuläret hittar du på www.safh.no.

Du får sedan på posten ett inbetalningskort som du betalar via din Internetbank. Kryssa i att du betalar övriga omkostnader, annars finns det en risk att din ansökan inte tas emot av norska statens autorisasjonskontor. Kostnaden ligger runt 1000 kronor beroende på valutakurs.

Sedan tar det ca 8 veckor innan du får din sjuksköterska legitimation hem på posten. Då återstår bara att ordna Norskt skattekort vilket du ordnar när du är på plats i Norge. Ska du arbeta genom en bemanningsbyrå så hjälper de dig ofta med det.

Anmäl dig till ett gratis nyhetsbrev om lediga jobb som sjuksköterska i Norge.

Här hittar du mer information om lediga jobb som sjuksköterska och bemanningsbyråer