Jobba i Norge

 

 

 

Svensk i Norge

Linda har jobbat i Norge i 3 år som sjuksköterska och stortrivs. Här ger hon tips för dig som vill jobba i Norge.

 

Uteliv i Oslo

Livet är inte bara jobb. I Norges huvudstad Oslo finns också ett sprudlande uteliv och många barer där du kan släcka törsten. Här hittar du Oslos bästa uteliv.

            Skriva norskt CV

                    Ett CV ska ge en sammanfattning av dig själv och ditt liv so far

Skriva ett norskt CV skiljer sig inte mycket från att skriva ett svenskt CV. En detalj som är mindre vanlig i Norge är att bifoga ett fotografi av sig själv. Givetvis kan det bero på vilken typ av jobb du söker. Vilken information är då viktig i ett norskt CV?

Allmänt

Namn, adress, telefon, e-post och ålder

 Jobb

Skriv relevanta jobb som du haft tidigare samt vad du jobbar med idag. Du startar med din senaste anställning och fortsätter sedan i kronologisk ordning. Det är viktigt att du får med företag, befattning, period och en kortbeskrivning på dina arbetsuppgifter.

Utbildning

Skriv ner skolan och utbildningens namn, examen och vilken period som du studerade. Börja med det som är mest relevant för jobbet du sökt. .

 

Övriga erfarenheter

Du har kanske andra intressen och talanger som är relevanta till det jobb som du söker. Skriv ner de erfarenheter som du tror stärker dina chanser till anställning, Exempel kan vara längre vistelser i utlandet, lumpen, personliga egenskaper med mera.

Referenser

Kanske en av de viktigaste punkterna som ofta läggs för lite vikt på. Lämna namn, befattning och kontaktuppgifter. Se också till att du varit i kontakt med dina referenser nyligen för ett bättre resultat.

När du söker ett jobb, skicka CV och en jobbansökan. Jobbansökan är ett mindre formellt brev än ditt CV. Här kan du se ett exempel på en norsk jobbansökan 

- Tänk på att det går givetvis bra att skriva sin jobbansökan och CV på svenska, när du söker jobb i Norge.

Till sist kom ihåg att det finns inget dåligt innehåll i ett CV om du kan motivera dina beslut. Lycka till!